Półgęski
po pierwsze wykwintne
a po drugie szlacheckie
po trzecie nadworskie
i do tego wyborne
a na koniec jeszcze rarytaśne…
Dziś tworzymy staropolską wędlinę – półgęsek
w klasycznym i nowocześniejszym wydaniu.
Jedna partia z liściem laurowym, zielem, pieprzem, czosnkiem…
Jedna partia z liściem laurowym, zielem, pieprzem, czosnkiem…
a po niej druga część z cynamonem, kurkumą, ostrą papryką, kuminem!
Jak zawsze…
część tradycyjnie
ale i część “po mojemu” 

Surowiec mam najwyższej jakości:
gęsi z wolnego wybiegu
gęsi z wolnego wybiegu
od jajka wyhodowane w naszym gospodarstwie.
Jeśli niczego nie sp…sujemy
To będzie i szlachetnie
i rarytaśnie…
ale jeszcze długa droga.
Trzymajcie kciuki!

Do zobaczenia 

za kilkanaście godzin 


Półgęsek dzień drugi 



Degustacja półgęsków