W 2019 wejdziemy z odpalonym piecem chlebowym
???✨?????
W sumie więc powstały cztery wersje chlebów żytnich na zakwasie żytnim:
Żytni razowy HOT z papryczką
Żytni z mieszanych mąk z czarnuszką
Żytnio-orkiszowy z makiem
Żytnio-gryczany z miodem i makiem
.
.
.
i dodatkowo pizza ofc ?
Kto mnie zna, ten wie, że po pierwsze – PAPRYCZKI są nieodłącznym elementem wszystkiego. Dlatego pojawiają się też w chlebie. Po drugie – miodek – świetnie komponuje się z chlebem żytnim.
Odkąd uruchomiliśmy piec chlebowy, to najchętniej nie wygaszałabym go wcale 😀
Źle mi się myśli o konieczności jego wyburzenia, lecz…
rozsądek nakazuje burzyć.
Jednak na pocieszenie mam fakt, że jesteśmy zdecydowani, że w nowej kuchni powstanie
Nowy Piec Chlebowy
z pewnością wygodniejszy (ten obecny ma ponad metr głębokości :D)
i na pewno będzie rzadziej wygaszany!
Pieczenia chleba stanie się wtedy regularnością!
A na razie… cieszymy się tym co mamy!
Happy new year!